sren

Novosti

Trening za OCD i predstavnike lokalnih zajednica u Podrinju Divčibare, hotel Maljen, 2-4. decembar 2014.

25.11.2014


 

Obuka predstavnika organizacija civilnog društva u Podrinju i svih lokalnih zainteresovanih strana za planiranje upravljanja prirodnim hazardom biće održana od 02. do 04. decembra na Divčibarama u hotelu Maljen.
Obuci će prisustvovati 35 polaznika, među kojima predstavnici nevladinih organizacija učlanjenih u Regionalnu mrežu organizacija civilnog društva u Podrinju i predstavnici lokalnih zainteresovanih strana, među kojima i predstavnici ciljnih opština.

Trening će imati tri modula:
– Nacionalna i međunarodna politika u oblasti upravljanja prirodnim hazardom, sa pozitivnim primerima iz prakse i studijama slučaja
– Veštine strateškog planiranja u oblasti upravljanja prirodnim hazardom
– Korišćenje GIS aplikacije kao moćnog alata za planiranje upravljanja životnom sredinom i usaglašavanja metodologije za prikupljanje podataka na terenu u ciljnim opštinama i njihovom geografskom pozicioniranju
Obuka predstavnika organizacija civilnog društa (OCD) u Podrinju i svih lokalnih zainteresovanih strana za planiranje upravljanja prirodnim hazardom je jedna od šest ključnih aktivnosti u okviru projekta „Dijalog za prevenciju prirodnog hazarda“ koje treba da doprinesu ostvarenju postavljenih ciljeva projekta i jačanju kapaciteta i uloge organizacija civilnog društva.

Podeli