sren

Projekti u toku

Projekat “ZELENA EKONOMIJA – IZAZOVI I MOGUĆNOSTI”

ekopumpaUnija ekologa UNECO u partnerstvu sa Expert Inženjering d.o.o. sprovodi projekat “Zelena ekonomija – izazovi i mogućnosti“, koji sufinansira Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, u okviru poziva za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine, koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva u 2016. godini.

Projekat “Zelena ekonomija – izazovi i mogućnosti“ ima za cilj da putem planiranih aktivnosti (kroz promociju zelene ekonomije i uključivanje ciljnih grupa) dovede do podizanja svesti stanovništva o značaju zelene ekonomije, ali i aktuelizacije zelenih radnih mesta. Planirano je organizovanje trening seminara u oblasti zelene ekonomije u svrhu obuke učesnika za primenu principa zelene ekonomije. Poseban akcenat projekta je na promovisanju jednostavnih mera i akcija, koje ne zahtevaju ozbiljne resurse i koji se mogu primeniti u gotovo svim okruženjima.

Opšti cilј projekta je promocija zelene ekonomije kroz stvaranje konkurentnog okruženja i podizanje kapaciteta među ključnim akterima u oblasti zelene ekonomije.

Specifični ciljevi projekta su:

  • Identifikacija zainteresovanih strana u oblasti zelene ekonomije;
  • Procena potreba za edukacijom identifikovanih aktera i izrada programa treninga;
  • Realizacija treninga u tri regiona u Republici Srbiji;
  • Priprema i štampa publikacije “Zelena ekonomija – izazovi i mogućnosti”.

Projektne aktivnosti  će se realizovati u tri regiona u Republici Srbiji (Sremski okrug, Južnobanatski okrug, Mačvanski okrug).

U okviru pripremnih aktivnosti projekta “Zelena ekonomija – izazovi i mogućnosti” pripremljena je brošura.

brosura

 

http://www.ted.com/talks/robert_neuwirth_the_power_of_the_informal_economy

http://tedxtalks.ted.com/video/Change-the-Rules-of-the-Game-Gun

https://www.youtube.com/watch?v=sLh-U99avso